El regidor Carles Sansalvador, juntament al vicealcalde, Àlex Cerradelo, han anunciat una nova proposta a l’Ajuntament que pretén “atraure més personal” i “millorar els serveis incloent la interrupció voluntària de l’embaràs”.

El mes de gener, abans que es coneguera el nou decret de Sanitat que exclou a Alcoi de les zones de difícil cobertura, Compromís va presentar en el ple de l’Ajuntament una proposta per a sol·licitar una millor atenció sanitària a la ciutat i la comarca. Ara, la formació del regidor de Salut Pública, Carles Sansalvador, insisteix i planteja que el ple rebutge de manera explícita el decret impulsat per la Generalitat, governada pel PP i Vox. Aquest decret, com es ve explicant durant les últimes setmanes, no inclou a l’Àrea de Salut d’Alcoi entre les zones de difícil cobertura i l’agrupa amb altres àrees, com la d’Elda, amb la qual haurà de compartir recursos. És per això que Sansalvador demana que “el conjunt de l’Ajuntament s’opose a este decret que menysprea la nostra sanitat, però falta per veure què votarà esta vegada el PP”. El regidor afegeix que “no tindria sentit que el PP d’Alcoi votara en contra de la nostra ciutat”.

A més, la proposta que planteja Compromís aposta per millorar i augmentar els serveis sanitaris de la ciutat. És el cas dels avortaments legals, que fins a la data no es realitzen a l’Hospital d’Alcoi, obligant les pacients a desplaçar-se a Alacant o Elx. Per a Sansalvador, això és “una mostra més de la necessitat d’una millor atenció sanitària per a Alcoi i la comarca, apostant per ampliar els serveis i drets dels quals disposa la ciutadania”.

De fet, el regidor destaca que existeix el compromís públic de la Conselleria per a internalitzar aquest servei i que es realitze al nostre hospital, però afirma que “de moment no sabem més, i per això en la nostra proposta exigim que es detallen els terminis per a fer realitat esta reivindicació”. Aquesta mesura també és necessària en opinió del vicealcalde i regidor d’Igualtat, Àlex Cerradelo, ja que “ajudaria a les dones en un moment molt complicat i garantiria una atenció integral a la nostra ciutat a la salut de les dones, evitant desplaçaments”.

Des de Compromís defensen que “és necessari apostar per una sanitat pública de qualitat a Alcoi i la comarca”, i és per això que amb aquesta proposta busquen, “atraure i augmentar el personal sanitari en la nostra zona”. Així li ho han traslladat també a les associacions veïnals de la ciutat en una reunió mantinguda esta setmana, en la qual han abordat el polèmic decret de zones de difícil cobertura i la recent reunió amb el Secretari Autonòmic en què el govern autonòmic es va negar a augmentar el personal dels consultoris de la Zona Alta i Batoi. Enfront d’això, Sansalvador ha defensat la necessitat d’explorar totes les vies per a “reivindicar la sanitat alcoiana”.