La Policia Nacional espanyola celebra enguany el seu 200 aniversari, una efemèride que està sent commemorada amb una sèrie d’activitats arreu del país, i Alcoi no serà una excepció. La primera d’aquestes activitats a la nostra ciutat estarà vinculada a les Festes de Moros i Cristians, amb la participació d’un grup de Cavalleria de la Policia obrint les dues entrades, mora i cristiana.

La història de la Policia Nacional a Alcoi té les seues arrels en l’antiga Policía General del Regne, que va establir una subdelegació en la nostra ciutat. Alcoi va ser una de les primeres localitats en acollir la presència d’aquest cos policial, i des d’aleshores s’han produït canvis significatius en les seues estructures, uniformes i denominacions.

Aquest és un any especial per al cos de la Policia Nacional, que busca visibilitzar la seua llarga trajectòria i contribució a la seguretat ciutadana en cada localitat. A Alcoi, s’ha triat el món de les festes com a escenari per a aquesta commemoració, donada la seua rellevància i repercussió en la vida dels habitants de la ciutat.

A més de la participació en les Festes de Moros i Cristians, està prevista una altra activitat per a commemorar el 200 aniversari de la Policia Nacional: una Jornada d’Exhibició destinada a escolars, que se celebrarà a finals de maig o principis de juny a Alcoi.

En la roda de premsa celebrada per anunciar aquesta col·laboració entre la Policia Nacional i les Festes de Moros i Cristians, han intervingut diverses autoritats locals i representants de les entitats implicades. Així, han pres la paraula l’alcalde, Toni Francés; el president de l’Associació de Sant Jordi, Juan José Olcina i l’Inspector Cap de la Policia Nacional a Alcoi, Jesús Sánchez. Amb la seua presència, han volgut destacar la importància d’aquest esdeveniment conjunt i la històrica relació entre les institucions.