Els carrers del centre d’Alcoi s’han omplert de festa aquest matí amb un nou preludi de les Festes de Moros i Cristians de 2024. Els més petits han estat els encarregats de pregonar la festa amb la Glòria Infantil, amb una desfilada que ha estat encapçalada per xiquets i xiquetes, representant a les vint-i-huit filaes, acompanyats pels dos sergents. El festiu ritme del pasdobles ha marcat el compàs dels passos d’aquests joves festers que han iniciat un dels esdeveniments més importants i esperats pels alcoians.

La desfilada infantil ha estat seguida per una gran multitud que aplaudia amb entusiasme el pas dels ‘glorierets’. Els carrers per on ha transcorregut la desfilada s’han omplert de gent que no volia perdre’s ni un sol detall d’aquesta celebració tan arrelada a la cultura popular alcoiana. Aitana Cantó Jordá i Ona Santonja Aracil han sigut les Sergents que han anat al capdavant dels glorierets i glorierertes. L’Agrupació Musical Serpis ha obert la desfilada amb la seua música, mentre que la Unió Musical ha acompanyat al bàndol moro i la Primitiva al cristià.

Després de la desfilada infantil, la Plaça d’Espanya ha acollit una nova mascletà, amb la qual s’ha posat fi al matí dominical de Glòria Infantil. El soroll ensordidor dels coets i la pólvora han estat l’acompanyament perfecte per a aquesta jornada festiva.