Durant el passat cap de setmana es va disputar per huitena edició consecutiva a Alcoi del Campionat d’Espanya de Patinatge Artístic Grup Xou i Trofeu Ciutat d’Alcoi. La Real Federació Espanyola de Patinatge va tornar a atorgar a la nostra ciutat a tasca d’organitzar aquest important esdeveniment esportiu al qual van assistir més de mil esportistes vinguts de tota la geografia espanyola.

Comunitats Autònomes com la madrilenya, catalana, basca, gallega, asturiana, càntabra, balear, castellana manxega, navarresa, valenciana, andalusa, castellana lleonesa o aragonesa, van desplaçar a les seues patinadores i patinadors copant totes les places hoteleres disponibles tant en la nostra localitat com en poblacions veïnes. I és que als esportistes cal sumar familiars i amics que es van desplaçar en un important número a Alcoi per a donar color i calor a la competició que es va disputar en el Poliesportiu Municipal Francisco Laporta. Van estar un mínim de dues nits, ja que al matí eren els entrenaments lliures, i la competició acabava a última hora.
Un total de 33 equips van disputar el divendres la VIII edició del Trofeu Ciutat d’Alcoi modalitats, xou grans i xicotets on hem de destacar la participació del CPA Santa Rosa com a club local, mentre que van ser un total de 42 els grups i quartets júnior els qui van saltar a pista el dissabte. En total més de 10 hores de competició repartides entre les dues jornades.

Setmanes abans de la celebració del Campionat les entrades per al dissabte s’havien esgotat i durant les dues jornades les graderies del Pavelló Mútua Llevant van presentar un ple total. Uns 2.400 espectadors (sumant els dos dies) van presenciar la competició in situ i altres punts ho van fer a través de la retransmissió streaming a través del canal oficial de la RFEP.

Un èxit esportiu i organitzatiu al qual van prestar el seu temps, dedicació i afecte al voltant de setanta voluntàries i voluntaris i que va convertir a Alcoi durant els dos dies en epicentre del patinatge artístic nacional.