El Campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant ha presentat avui, en roda de premsa, el seu nou programa cultural integrat per una vintena d’activitats, que es duran a terme del setembre al desembre, gràcies al patrocini de la Fundació Mutua Levante. Així ho han detallat aquest matí Pep Jordà, patró de la Fundació Mutua Levante, Larissa Timofeeva, directora del Secretariat Extensió Universitària de la UA, i Antonio Belda, coordinador tècnic d’activitats culturals del Campus d’Alcoi-UA i artífex de la programació.
Conferències de temàtica de salut, cicles de cinema, presentacions de llibres, cursos sobre bolets i plantes medicinals, jornades al voltant dels productes de proximitat, el XVI Trobada d’Ensenyants i el II Laboratori d’Escriptura Teatral, integren el programa.
Les activitats començaran el pròxim 30 de setembre amb la primera de les conferències d’«Extensió Universitària» dissenyades amb temàtica de salut, que s’impartiran en la Fundació Mutua Levante, a les 19 hores: «Enfermedad coronaria y salud cardiovascular», a càrrec de José Vicente Albero i Miriam Ribera, cardiòleg i infermera, respectivament, de la Unitat de Rehabilitació Cardíaca Departament de Salut d’Alcoi; «Dieta saludable» (28 d’octubre), impartida per Sara Trelis, nutricionista de l’Hospital Mare de Déu dels Lliris; «Del laboratorio de neurobiología a la clínica. La ciencia básica detrás de terapias de ceguera» (11 de novembre), amb Laura Fernández, professora de la UA; i «Malalties de transmissió sexual» (18 de novembre), tema que tractarà Gema Verdú, del Servei de Medicina Interna del Mare de Déu dels Lliris d’ Alcoi.
El programa dedica un ampli apartat al cine amb diversos cicles dels quals es detallaran les dates de celebració en les pròximes setmanes: Cine per a grans; Cine amb l’Escola Oficial d’Idiomes en VOS, Cicle Dones, Cine per a centres educatius; Cine mut, un cicle que projecta La madre, avui 25, i Tiempos modernos, demà 26 de setembre, les dues a les 19.30 hores; i Cine Hammer (del 2 al 5 de desembre).
L’Estació Científica Font Roja-Natura allotjarà dos cursos: «Bolets valencians» (25 i 26 de setembre) i «Plantes medicinals i mengívoles» (29 i 30 de novembre).
La programació inclou també cinc presentacions de llibres: Diaris creuats, de Carles Cortés (14 d’octubre a les 19 h. Fundació Mutua Levante); Costumari gastroboletaire. La cuina del bolet dels autors Tono Belda i Sergi Gallego (30 d’octubre.19 hores. Fundació Mutua Levante); Per la llibertat de Luís Amat (7 de novembre. 19 hores. Fundació Mutua Levante); Pásate al lado slow, amb Emili Agulló (15 de novembre. 19 hores. Cambra de Comerç); i El anillo del general, de Benjamín Prado (29 de novembre, 19 hores. Fundació Mutua Levante).
Completaran el programa les «Jornades de productes de proximitat» (14 i 15 de novembre. Àgora), la «Llotja de productes de proximitat», se celebrarà el 16 de novembre a la plaça Ramón y Cajal); i el «Laboratori d’escriptura teatral. La memòria dels nostres carrers», impartit per la Fundació SGAE els dies 17 i 18 de desembre, a les 19 hores, en la Fundació Mutua Levante.
A més, ja està en marxa la XVI Trobada d’Ensenyants de la mà de la coordinadora pel valencià de l’Alcoià i el Comtat (Escola Valenciana), un curs en línia certificat pel CEFIRE que es va iniciar el passat 19 de setembre i que finalitzarà demà dia 26.
Comentarios recientes