El Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo Moltó d’Alcoi reprén la seua activitat cultural amb una sèrie d’esdeveniments dirigits tant al públic general com a la comunitat educativa.
Dins del seu cicle de conferències, el divendres 14 de febrer a les 19.00 h tindrà lloc la ponència «Filar i teixir. L’activitat tèxtil a partir del registre arqueològic», a càrrec de Ricardo E. Basso Rial, un dels grans especialistes de l’arqueologia tèxtil a Espanya. Les persones interessades poden realitzar la inscripció prèvia telefonant al Museu Arqueològic (965537144) o a través del correu electrònic museu@alcoi.org. Les places són limitades.
En l’àmbit educatiu, aquest mes de febrer es durà a terme l’activitat «Que bé us senta el vestit», adreçada a l’alumnat de Tercer Cicle de Primària. Aquesta proposta permetrà conéixer quina roba utilitzaven els primers éssers humans, com s’elaboraven, les ferramentes emprades i els elements ornamentals que feien servir.
Recentment, més de 120 escolars de Primer Cicle de Primària dels col·legis Vedruna-Carmelites, San Vicente de Paúl i Salesianos han participat en l’activitat «Un Zoo de Pedra». A través dels objectes arqueològics del museu, han descobert la importància dels animals al llarg de la història, ja que ens han proporcionat aliments, vestimenta, transport, protecció i companyia. A més, han pogut identificar el simbolisme d’alguns animals en les cultures ibera i romana.
El regidor de Patrimoni Cultural i Museus, Ignacio Trelis, ha ressaltat la importància d’aquestes activitats: “El Museu Arqueològic no és sols un espai d’exhibició, sinó també un centre de divulgació i aprenentatge. Aquestes iniciatives permeten que xiquets i adults s’acosten a la nostra història d’una manera dinàmica i entretinguda”.
Trackbacks/Pingbacks