El PSOE d’Alcoi assegura que durant el mes de novembre i desembre de 2017 la regidora de Democràcia Participativa, María Baca, es va reunir dues vegades amb l’Associació de Veïns de la Zona Nord per explicar-los com anava a ser el carril bici, que aniria per alguns carrers del barri i que era la proposta més votada als pressupostos participatius. Segons el PSOE, «els veïns van mostrar la seua satisfacció i van fer aportacions millorant algunes qüestions».

A final d’any es va aprovar el projecte i el 27 de desembre la notícia va aparéixer publicada a la web municipal, així com a totes les xarxes socials i va ser enviada als mitjans de comunicació. En tot aquest temps, més de 45 dies , el PSOE assevera que «el PP no ha preguntat res, ni s’ha interessat per saber quina era la proposta més votada per la ciutadania demostrant que no creuen ni la participació ni en el moviment veïnal».

Així, els socialistes alcoians han informat que el projecte per a introduir el carril bici tindrà en total 1.300 metres i passarà pel carrer Pare Poveda, Alcalde Agustí Albors, Avinguda Andalusia, Ferran el Catòlic fins a Sant Joan Bosco, enllaçant amb el carril bici que ja està construït en el polígon Cotes Baixes. D’aquesta manera, la ciutat quedarà connectada entre el barri de la Zona Nord i el del Viaducte amb un carril bici, que tan sols eliminarà entre 13 i 15 places d’aparcament.

En lloc de voler informar, el PP ha volgut crear el dubte i buscar la confrontació de la gent cap al Govern Local, que si ha parlat amb els veïns als qui els va agradar molt el projecte tal com ja van manifestar.

El PP denuncia “desinformación” sobre el carril bici de la Zona Norte