Catorze artistes consolidats i emergents, com Senior, La Maria, Àlex Blat o Toni de l’Hostal, actuaran a espais emblemàtics dels municipis de les comarques en concerts gratuïts a l’aire lliure.

La Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat llança el cicle SomRiu, una proposta de música en directe i en format acústic per a revitalitzar els espais emblemàtics dels municipis. Emprant com a fil conductor l’aigua i el patrimoni relacionat amb ella, l’entitat proposa un cicle de concerts que acollirà un divers ventall d’artistes a llocs únics com llavadors, fonts, jardins, parcs o places.

Entre els dies 8 de juliol i 30 de setembre, s’ha programat un total de catorze concerts gratuïts, un en cada poble integrant de la Mancomunitat, i cadascun d’ells amb una actuació diferent. Entre els i les artistes que formen el cartell es troben des de propostes consolidades en l’escena valenciana com les de Senior, Clara Andrés, Nacho Casado, Óscar Briz, Jesús Lara, Néstor Mir o Toni de l’Hostal, fins a altres més emergents i que actualment és habitual trobar als cartells de festivals i cicles d’estiu com Esther, Sandra Monfort, Àlex Blat o La Maria.

El cicle SomRiu arriba als pobles de la Mancomunitat amb la intenció d’oferir una opció cultural i d’oci per a les nits d’estiu. Una programació acurada, equilibrada i d’una gran qualitat artística que permetrà als i les assistents gaudir amb un format íntim, sense artificis, i en entorns d’un gran valor paisatgístic.

Aquesta proposta relleva al tradicional cicle de concerts a l’aire lliure d’estiu Jazz amb la Manco, que en 2021 va celebrar la seua novena edició, amb l’objectiu de donar cabuda a noves propostes musicals. Des de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat es destaca esta nova proposta que vol convertir-se en un referent per a les persones que volen gaudir de la cultura i la música actual en directe, a la vegada que es familiaritzen amb els espais més emblemàtics i distintius dels pobles.

La programació cultural és un dels serveis que defineixen la Mancomunitat des dels seus inicis i, amb aquesta iniciativa, es vol donar un impuls a les comarques com a referent cultural, a la vegada que es completa l’oferta d’oci dels municipis, especialment els de menor població.